Se Ralph Staceys oplæg om Fremtidens Offentlige Lederskab

07.02.2011

Danskernes Akademi

Se Ralph Stacey - del 1 Se Ralph Stacey - del 2 DR2 | Onsdag 23. februar 2011 | 14.40 & 15.35 Ralph Stacey er professor i ledelse på Hertfordshire University i England.
Stacey tager i sine to forelæsninger i Danskernes Akademi udgangspunkt i sin 'kompleksitetsteori’. Han fortæller om, hvordan organisationer først og sidst består af mennesker. Mennesker, som alle hver især har deres egne agendaer og intentioner, der møder hinanden på kryds og tværs. Det skaber selvsagt en voldsom og uforudsigelig kompleksitet - som samtidig driver organisationen frem.
Stacey giver på den baggrund en fremadrettet konstruktiv kritik af New Public Management, der har siden 1980'erne har domineret styrings- og ledelsestænkningen i den offentlige sektor med sin meget styrende og lineære tilgang til offentlig ledelse. New Public Management bliver anvendt meget i Storbritannien, men den ses også i Danmark.
I første del forklarer Stacey om sin teori. Og han forklarer, hvorfor vi tror, at vi på rationalistisk vis kan forudsige og styre udviklingen maskinelt - mens vi i realiteten har at gøre med meget komplekse, responsive processer mellem ret autonome aktører.
I anden del giver professor Ralph Stacey eksempler på, hvordan reaktioner på intentioner og handlinger kan få store konsekvenser. Hør her historien om hvordan studenten Mark Zuckerberg udviklede Facebook gennem et forløb af begivenheder sammen med sine medstuderende. Om Ralph Stacey
Han er en markant britisk forsker – en læringsguru - som gennem de seneste 10 år har skabt røre i forskningsmiljøerne og i forskellige konsulenthuse i Danmark på grund af sin ’kompleksitetsteori’.
Stacey har arbejdet sammen med Dacapo Teatret i Odense. Og han er central person i et stort forskningsprogram om fremtidens offentlige lederskab, SLIP, på CBS, Copenhagen Business School. Projektet får støtte af blandt andet Finansministeriet, Region Midtjylland, BUPL og en række professionshøjskoler. http://www.dr.dk/DR2/Danskernes+akademi/Oekonomi_Ledelse/Fremtidens_Offentlige_Lederskab

Sidst opdateret af: Tine Thorup 12.09.2011