Print

Christa Breum Amhøj

foto Christa Breum Amhøj

Uddannelse

Ph.d. i ledelsesteknologier fra CBS. Cand mag. med Psykologi og Kommunikation fra RUC (2000)

Erhvervserfaring - bl.a.

Adjunkt i organisationspsykologi DPU (2005-2010) Seniorforsker CVL (2010- ). Visiting researcher H-STAR Stanford University (2010)

Udvalgte arbejder

At danse med det abstrakte - På sporet af en eksperimenterende forskning, der aktualiserer ledelse af velfærdsintensitet på innovative måder her og NU (forthcoming 2011) Technologies of self-creation: The employee as figure of construction – and the organization as a multitude of fictitious selves making trouble with themselves (forthcoming 2011) Ledelse af Autentisk VelfærdsInnovation gennem Eksperimenter (LA VIE) i samarbejde med Melander, Preben i Økonomistyring & Informatik – 26. årgang 2010/2011 nr. 5, p. 482-491 Undervisning i organisationsteori som en iagttagelsesmaskine i Dansk Undervisningstidsskrift (forthcoming)Intet autentisk lederskab uden virtualitet. Et program for ledelse af intensitet, energi og stemning i Økonomistyring og Informatik 26. årgang p. 243-274 Intervention gennem sensationer i Skolen i morgen. Tidsskrift for skoleledere. Nr. 10 – August 2010 13. Årgang. Tema: Nye ledelsesformer i skolen Se profil på www.cbs.dk
Christa Breum Amhøj Tlf.: +45 38152482 cba.om@cbs.dk

Præsentation

Hvordan kan vi genopfinde den offentlige sektor? Er et centralt spørgsmål som på forskellige måder kommer til udtryk i min forskning af offentlige lederuddannelser, styringsteknologier og HRM strategier.Lige nu arbejder jeg på et forskningsprojekt, der undersøger og eksperimenterer med, hvorvidt og hvordan vores lederuddannelser kan ruste vores offentlige ledere til at bidrage med alternative og innovative bud på, hvordan vi ser og løser vores velfærdsopgaver? Projektet er en del af SLIP-programmet og deler dermed ambitionen om at gå på jagt efter fremtidens lederskab allerede i dag.Du kan læse mere om forskningsprojektet ved at downloade projektbeskrivelsen herunder og om, hvordan du som leder kan blive en del af projektet. Derudover er jeg interesseret i styringsteknologier som åbne kontorlandskaber, værdibaseret ledelse, coaching, performance teknikker mm. og i, hvordan de skaber vores offentlige organisationer på forskellige måder.Jeg har i min Ph.D. afhandling ”Det selvskabte medlemskab – managementstaten, dens styringsteknologier og indbyggere” og i forskellige artikler vist, hvordan et åbent kontorlandskab og værdibaseret ledelse på forskellige måder fungerer som styringsteknologier, der udsætter det til den enkelte medarbejder selv at skabe præmisserne for organisationen. Således har jeg vist, hvordan de skaber de medarbejdere, der skaber forventninger til hinanden om at sætte sig fri fra forestillingen om, at man har en på forhånd given rolle i et hierarki, som man pligtopfyldende og loyalt skal tage på sig. ”Det selvskabte medlemskab” er derimod betinget af, at den enkelte leder og medarbejder kan blive genkendt som en, der på kreative måder går lige til kanten af de fælles forhandlede præmisser. I forlængelse heraf er jeg optaget af, hvad ledelse, magt og modmagt er og bliver til, når organisationen bliver til gennem konstante (selv-)overskridelser.Du kan læse et eksempel på en analyse af et åbent kontorlandskab som en styringsteknologi her.

Sidst opdateret af: Tine Thorup 19.06.2013